HyperLink
 


Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

Oldaltérkép
Aktuális TV műsor


Következő TV műsor


Mecsek kapu
Köszöntjük a megújult MecsekKapu.hu weboldalon!

Információs portál és szabadidő-magazinunk 2006. szeptember 1. napjától megújult formában érhető el.

A webhely tartalmát "A Mecsek, ahogyan én látom..." című multimédiás CD lemez fényképei, szöveges leírásai adják. Ezen megtalálható a Mecsek turistatérképe és Pécs várostérképe. Mindkét térképen jelölve lettek a legszebb, legérdekesebb helyek. Összességében több mint 7000 fénykép, számos videofelvétel, útleírások, mondák, település bemutatók és útikalauz várja az érdeklődőket. Ez az információs anyag három nyelven is elérhető: magyarul, angolul és németül. A fényképsorozatok egyik különlegessége, hogy számos helyszínről több évszakban is készültek felvételek. Így megtekinthetjük az adott tájat a zöldellő nyár közepén épp úgy, mint az ezerszínű ősz, vagy a hófehér tél folyamán.

Fontos tudnivaló, hogy a webhelynek csupán azon része érhető el három különböző nyelven, melynek anyaga e CD lemezről származik. A további lapok szövegei jelenleg csak magyar nyelven olvashatók.
A Mecsek kapuja

A Mecsek kapu nem csupán webhelyünk címe, hanem létező, valós építmény elnevezése is egyúttal, mely már 1936. óta szolgál kiindulópontként az erdőjáró turisták számára. Innen elindulva számos szép kirándulóhelyet kereshetünk fel a Mecsekben.

További érdekes, látványos kirándulóhelyek

Rendkívül érdekes és látványban gazdag kirándulást ígér például Zsongor kő, ahonan madártávlatból tekinthetünk le az alattunk elterülő tájra.

Hasonló élményben lehet részünk akkor is, ha felkeressük a Babás szerkövek varázslatos szikláit a Mecsekben. A közelben lévő Jakab hegyen pedig megpihenhetünk a fárasztó hegymászást követően.

További kiemelt helyek elérhetőségét megtalálja az útikalauzban.

Túl a CD tartalmán

"A Mecsek, ahogyan én látom..." című multimédiás CD lemez tartalmán kívül azonban mást is rejteget e webhely. Egyik ilyen szolgáltatás a fényképalbum. Itt új, nagyfelbontású fényképeket találhat a Mecsekről és Pécsről. Az album most még nem teljes. Már jelenleg is több ezer fénykép várja a feldolgozást, hogy bekerülhessen az albumba.


TV újság

Az Animare TV újság számos újdonsággal szolgál a TV nézők milliói számára, egy hagyományos TV újsághoz képest. Kivel ne fordult volna már elő, hogy lemaradt kedvenc TV műsoráról, vagy csak utólag értesült arról, hogy volt egy film, melyben kedvenc színésze játszott. A "Műsorfigyelő" szolgáltatásával ilyen többé nem fordulhat elő! Önnek csak meg kell adnia a film címét, vagy a szereplő nevét és a "Műsorfigyelő" e-mail-ben értesíti Önt időben, ha valamely TV csatorna a megtekinteni kívánt műsort fogja játszani a közeljövőben.

A TV újság fejlett kereső szolgáltatással is rendelkezik, így könnyen megtalálhatja az Önt igazán érdeklő műsorokat. Keresést végezhet a műsor címe, tartalma alapján, de kereshet akár a stáblistában, vagy a műfaj szerint is. Ha Ön például sci-fi rajongó, akkor egyszerűen kilistázhatja azokat a műsorokat, melyeknek műfaja a sci-fi. Így nem kell a számos TV csatorna műsorát nap mint nap végiglapoznia ahhoz, hogy a sci-fi filmeket megtalálja.

A megtekinteni kívánt műsorokról saját listát is készíthet. Ebben segítségére lesz a "Kedvencek" nevű szolgáltatás. Így nem csak a hagyományos papírújságon karikázhatja be a megtekinteni kívánt filmeket, hanem az Animare TV újságban is megjelölheti ezeket. A kiválasztott műsorok más színnel jelennek meg a weblapon, így jól elkülönülnek a többitől. A kedvenc műsorokról listát is kérhet, mely rendelkezésre áll nyomtatható formában is. Kinyomtatva a listát, már akkor sem marad le a műsorokról, ha épp nincs a számítógépe közelében.

További újszerű megoldása a TV újságnak az "Outlook szinkronizáló". Ennek révén néhány egérkattintással egyszerűen átmásolhatja a kiválasztott TV műsorokat az Outlook alkalmazás naptárába. Így mielőtt az adott műsor elkezdődne, az Outlook értesíti Önt, valamint a naptárban is áttekintheti, hogy mikor, milyen műsort kíván megnézni.

Az Animare TV újság webhelye bejelentkezés után megjegyzi az Ön által megadott beállításokat automatikusan. Így a legközelebbi látogatásakor nem szükséges minden apró beállítást külön-külön újra elvégeznie.
(x)


Fényképalbum
Legújabb fotók a fényképalbumban: